pondělí 13. června 2011

Samsung Galaxy S II - mobil s androidem, který se stal okamžitě hitem



Patrně jste už slyšeli o mobilu s androidem Samsung Galaxy S II. Je to právě tento telefon, který poráží iPhone 4 na celé čáře a to je jenom dobře. O telefonu Samsung Galaxy S II se často mluví jako o nejlepším telefonu všech dob a skutečnost není od tohoto tvrzení daleko, i když samozřejmě tvdit o nějakém telefonu, že je nejlepší všech dob je velmi složité a prakticky nemožné.

Co stojí za tímto obrovským úspěchem, velkými kvalitami tohoto telefonu a také jeho obrovskou oblibou? To se dozvíte v následujícím článku.

Základem každého pořádného telefonu je samozřejmě jeho mozek, tedy v našem případě se vlastně jedná o mozky dva, protože Samsung Galaxy S II je telefon, který má jako jeden z mála dvoujádrový procesor. Jedná se tedy spíše o jakýsi dvojmozek, než přímo o dva mozky. Můžete si být jistí, že tento na 1,2 GHz běžící procesor je dostatečně rychlý na práci s tímto nadupaným mobilem s androidem.

Procesor je něco, co je sice velmi důležité, ale na první pohled si toho nevšimnete. Naopak čeho si jistě všimnete na první pohled je display. Můžete si být naprosto jistí, že ten Vás u Samsung Galaxy SII zaujme hned na první pohled a nebude z něj moci spustit oči. Myslím, že žádný mobil s androidem na světě nemá tak parádní display. Jedná se totiž o 4,3 palce velký, Super AMOLED Plus Display, který má rozhodně co nabídnout a jsem si jistý, že zaujme i toho největšího technologického labužníka. Rozlišení displeje je 800x480 což je méně než u HTC Sensation, ale pořád je to velmi slušné. Kvalita obrázků je skutečně úžasná. U mobliních telefonů je velmi důležité, jak se dá na displaji pracovat za světla a musím říct, že mě osobně se na něm pracoval za světla velmi dobře.

Jako každý mobil s androidem, má i tento tefon tršku problémy s baterií, ale to je dáno pouze tím, že se jedná o smartphone. Těžko můžete po telefonu s tak velkým displejem a 1,2 GHz procesorem chtít, aby Vám na baterii vydržel třeba týden, jako běžné "nechytré" telefony, to je prostě věc nemožná, dokud někdo nevymyslí nějaké nové baterie.

Protože se jedná o mobil s androidem, jistě Vás zajímá, jako vlastně verzi androidu u tohoto mobilu najdete. Vězte, že to je verze 4.3 které se také říká Gingerbread.

Co dalšího Samsung Galaxy S II nabízí? Je tohoho tak strašně moc, že by tento článek mohl být skutečně strašlivě dlouhý, já však chci, aby se na tomto webu žádný článek svojí délkou příliš nelyšil od ostatních. No ještě určitě musíme dodat, že má skvělý 8mpix foťák s LED bleskem, umí nátáčet full HD video ( kdo by to byl ještě nedávno řekl, že toho budou mobily schopné, že?). Také se na tomto telefonu hrají skvěle hry, dobře sleduje video, surfuje na netu a prostě obecně je to takový mobil s androidem, se kterým si užijete obrovské množství zábavy.

Telefon je velmi tenký, poměrně lehký, má Wi-Fi, Bluetooth 3.0, A-GPS, FM radio, 1GB vnitřní pamět a je do něj možné dát maximálně 32GB microSD kartu. Jedinou nevýhodou jsou tak asi trošku větší rozměry, ale to je dáno velikostí displeje.

Žádné komentáře:

Okomentovat