pátek 29. července 2011

Aplikace pro mobil androidem proti krádeži




Čím inteligentnější jsou telefony, tím lépe se dají ochránit proti krádaži a naštěstí to platí i pro mobily s androidem. Obzvláště fakt, že prakticky všechny trošku lepší telefony s androidem mají wi-fi a GPS umožňuje, že se tyto telefony dají poměrně velmi jednoduše sledovat. Existuje hned celá řada programů pro mobily s androidem, které to umožňují. Mezi ty nejlepší programy patří jednoznačně program se jménem Cerberus.

Pokud se vyznáte v řecké mytologii, pak jistě víte, že Cerberus je trojhlavý pes, který má za úkol jednu jedinou věc. Tento pes střeží podsvětí a tak by neměl pustit dovnitře nikoho kdo tam nepatří, ale samozřejmě také nikoho ven. Pro program střežící bezpečnost vašeho telefonu s androidem vskutku ideální jméno.

Pokud tedy máte mobil s androidem, který je ve verzi nejméně 2.2 pak byste možná měli o této aplikaci uvažovat. Já jsem si ji tento týden vyzkoušel a musím říct, že mě tato poměrně jednoduše ovladatelná, přesto velmi komplexní aplikace přímo nadchnula. I když si nepřeji, aby mě někdo telefon ukradl, v jistém směru se na ten okamžik skoro až těším, protože vysledovat zloděje bude velice jednoduché.

Pokud si do telefonu s androidem nainstalujete Cerberus, v momentě, kdy Vám tento telefon někdo ukradne ho můžete velmi snadno vysledovat a také tento telefon získat zpátky. Můžete totiž telfon stále ovládat a to prostřednitcvím dvou cest, přes SMS zprávy a mnohem pohodlněji přes webovou stránku aplikace Cerberus. Další věc, kterou Cerberus umí je, že Vás upozorní, když do telefonu někdo stčí sim kartu která není vaše. To je skutečně výborné, že ano? Prstě si jnom počkáte, až dostanete zprávu a můžete začít zloděje sledovat, to však není zdaleka všechno. Teď se podíváme na to, co všechno můžete zloději s pomocí aplikace Cerberus provést. Je to seřazeno podle toho, co bych asi zloději chtěl provést já ze všeho nejdřív :)

1. V momentě kdy se zloděj dotkne telefonu, vyfotí s fotka. Pokud máte telefon, který má foťák i vepředu, můžete si gratulovat, právě jste získali fotku "vašeho" zloděje.

2. Odeslat zprávu, která se zloději zobrazí na display telefonu.

3. Můžete si stáhnout SMSky, které jsou v telefonu zrovna uloženy.

4. Stáhnout seznam odchozích a příchozích hovorů pana uživatele.

5. Toto je velmi důležité, můžete úplně skrýt aplikaci Cerberus. Dokonce je někdy možné skrýt aplikaci přímo do ROM přístroje, takže nejde prakticky nikdy vymazat.

6. Pomocí mikrofonu telefonu můžete provést nahrávku

7. Smazate celou paměť telefonu :)

8. Zamknout telefon :)

9. Lokalizovat a sledovat zařízení... takhle se můžete dostat k telefonu opravdu blízko, pak již stačí jenom bod 10.

10. Velmi hlasité upozornění společně se zprávou ni disply telefonu, je úplně jedno, že je telefon zrovna třeba v tichém režimu. V tomto bodě už Vám zloděj asi neunikne :) No stejně bych si pro telefon asi šel poze za přítomnosti fyzicky zdatných osob, možná i policie, i když nevím jak je o z ochotou policie v případě získávání kradených telefonů. Ja osobně s tím nemám dobrou zkušenost, ale to už je jiný příběh.

Nyní už jenom dodejme, že pokud máte mobil s androidem a chcete ho takto ochránit, pak budete potřebovat méně než 3€ na celý život. Tomu říkám skutečně fér nabídka.

Žádné komentáře:

Okomentovat