úterý 30. srpna 2011

LG představilo nový mobil s androidem Optimus Sol



To hlavní, na co bude nový mobil s androidem od LG lákat nové zákazníky je displej, který je skutečně naprosto fantastický. Není to však ani zdaleka ta jediná věc, která u tohoto telefonu rozhodně stojí zato.
To nejdůležitější u každého inteligentního přístroje je samozřejmě jeho mozek, v případě mobilního telefonu pak samozřejmě myslíme procesor. Za ten se rozhodně LG Optimus Sol stydět nemusí, je vybaven procesorem o rychlosti 1GHz a jedním jádrem. V současné době se po počítačích i do mobilních telefonů dostávají vícejádrové procesory, avšak v případě Optimus Sol se zdá, že jedno jádro bude bohatě stačit. Věčnou společnicí každého procesoru je samozřejmě operační pamět, kterou každý procesor dneška pro plnění svých úkolů potřebuje. V LG Optimus Sol najdeme hned 512 MB takové paměti. Pr ty z nás, kteří ještě pamatují 386 vybavené 16 MB RAM se toto číslo zdá u mobilního telefonu až neskutečné. Elektronika kráčí kupředu velkými skoky a je to samozřejmě jenom dobře. Až do začátku první války s roboty to jistě nikomu nebude vadit.

Pojďme ale honem k tomu, co jistě i Vás na tomto telefonu s androidem tak zajímá a to je ten úžasný displej. U tohot telefonu jako u vůbec prvního, nebo přinejmenším rozhodně jednoho z prvních modelů naleznete displej technologie Ultra AMOLED. Co přesně jsou disleje AMOLED a proč jsou vohodné na použitív mobilních telefonech naleznete tady. Rozlišení displeje nebude nijak úžasné, bude to 800x480 což jistě je velmi dobré, ale přesto bude diplej tak fantastický hlavně kvůli použité technologii. Velikost disleje bude 3,8 palce.

Pro mnoho lidí, včetně mne, je u telefonu velmi důležitý fotoaparát. Ten je také velice dobrý, má 5 megapixelů, co je velmi důležité je, že má automatické ostření.

V telefonu také najdete již dnes poměrně běžné věci jako GPS, wi-fi, Bluetooth. Pokud Vás zajímá, jak dlouho Vám telefon vydží nabitý, tak i s tímto by neměl být problém, mělo by to být dostatečně dlouho, protože má baterku o kapacitě 1500 mAh.

Žádné komentáře:

Okomentovat